Cara Senang Untuk Merawat Penyakit Kencing Manis

Kongsikan Artikel Ini

Penyakit Kencing Manis ataupun Diabetes merupakan sejenis
penyakit yang dapat dicairkan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa daladiabetesm darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

 

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.

test gula dalam darah

 

Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan (suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

 kegunaan stokin vken

stokin membantu pesakit diabetes

 

Klik gambar atas untuk lihat testimoni lain…

The following two tabs change content below.
Assalamualaikum. Nama saya, Emie Johari, seorang Usahawan Internet Wanita sepenuh masa yang menjalankan beberapa perniagaan di internet, di antaranya ialah Produk Kesihatan VKen ini. Ramai yang masih belum mengetahui tentang kewujudan produk ajaib ini dan saya ingin membantu memberi penerangannya kepada mereka yang mengalami berbagai penyakit kronik di luar sana. Kita berusaha dan bertawakkal. Selamat Mencuba! :)

4 Comments


  1. assalamu’alaikum… setelah membaca artikel Vken saya tertarik untuk mencobanya terutama sarung kakinya. kalau mau pesan bagamaina ya dan harganya berapa??? Thankyu.. Wassalamu’alaikum

Leave a Reply